Οδηγίες και ευχές για το Πάσχα από τον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης

Οδηγίες για ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών ενόψει της πασχαλινής εξόδου αλλά και τις ευχές του για Καλή Ανάσταση έδωσε μέσω του καναλιού 6 ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κύριος Χρήστος Σταμπουλής.

Την προσοχή των συμπολιτών μας που θα μετακινηθούν κατά τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα στον σεβασμό των κανόνων ασφαλούς οδήγησης και στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας επέστησε ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κύριος Χρήστος Σταμπουλής δίνοντας παράλληλα και τις ευχές του για ένα καλό και κυρίως αναίμακτο Πάσχα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ήδη από τις 22 Απριλίου, επιστρέφονται με απόφαση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Κυριακή  21 Απριλίου, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

– του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. για στάση και στάθμευση καθώς και

– της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ για απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης, για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία ενώ προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.