Με μια πασχαλινή βυζαντινή συναυλία ο σύλλογος ιεροψαλτών Ν. Ξάνθης υποδέθηκε την αγία και Μεγάλη Εβδομάδα

Με μία πασχαλινή ψαλτική εκδήλωση ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Ξάνθης «Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης», υποδέχθηκε την  Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε την Παρασκευή το απόγευμα στον καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας. Η βυζαντινή συναυλία περιλάμβανε  ύμνους του τριωδίου και της Μεγάλης εβδομάδας ενώ την εκδήλωση ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ Παντελεήμων.

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Ξάνθης «Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης», με αφορμή την είσοδο στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσίασε βυζαντινούς ύμνους του κατανυκτικού τριωδίου αλλά και της μεγάλης εβδομάδας. Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μία  μοναδική κατανυκτική βραδιά γεμάτη ψαλμωδίες.

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν. Ξάνθης «Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την διάσωση και διάδοση της Ψαλτικής Τέχνης και την συσπείρωση των ιεροψαλτών της περιοχής. Απαρτίζεται  από Πρωτοψάλτες, Λαμπαδάριους και βοηθούς ψάλτες του νομού Ξάνθης. Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε πανηγυρικές ακολουθίες και συναυλιακές εκδηλώσεις. Από το 2014, νέα σε ηλικία μέλη προσπαθούν για μια νέα αρχή σε βάσεις συνεργασίας και προσφοράς όλων, με πρωταρχικό στόχο την εμβάθυνση στην παραδοσιακή Τέχνη της Ψαλτικής και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της περιοχής μας.

Την Εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων , οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο Γκαζίνο Κωνσταντίνο, τον Χοράρχη Γιάννη Κατσούλη και όλα τα μέλη του Συλλόγου, για την προσφορά τους στην διακονία του Αναλογίου των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως Ξάνθης και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους, καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.