Διαμαρτυρία των μηχανικών για την λειτουργία της πολεοδομίας του δήμου Ξάνθης

Την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην διεύθυνση δόμησης του δήμου Ξάνθης δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή του ο σύλλογος μηχανικών μελετητών ιδιωτικών έργων του νομού Ξάνθης. Παράλληλα ο σύλλογος προχώρησε και σε ευθείες βολές κατά του δημάρχου Ξάνθης, Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου καταλογίζοντάς του αδιαφορία για την λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και άρνηση να συναντήσει τους εκπροσώπους του συλλόγου.

Στο «στόχαστρο» των μηχανικών βρέθηκαν τόσο η άρνηση του δημάρχου Ξάνθης, Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, να τους συναντήσει όσο και η αποψίλωση του τμήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών η οποία, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, οδηγεί στην μη λειτουργία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

Επειδή γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από τα μέλη μας καθώς και από μεγάλη μερίδα πολιτών σχετικά με τη λειτουργία της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Ξάνθης ή «Πολεοδομία» όπως είναι πιο γνωστή στους πολίτες, ζητήσαμε επανειλημμένα συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο για να εξετάσουμε τρόπους βελτίωσης της λειτουργίας της υπηρεσίας. Δυστυχώς όμως ο κ. Δήμαρχος όχι μόνο δεν δέχεται καμία συνάντηση αλλά αντιλαμβανόμαστε και την πλήρη αδιαφορία από την πλευρά του για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας.

Πρόσφατα εκδόθηκαν αποφάσεις για την μετακίνηση υπαλλήλων από τη Διεύθυνση Δόμησης σε άλλα τμήματα του Δήμου οι οποίες, όπως μας δηλώνει ο Προϊστάμενος της ΥΔΟΜ, οδηγούν στη μη λειτουργία του Τμήματος έκδοσης αδειών. Θεωρούμε ότι η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία της ΥΔΟΜ, πρέπει να είναι στις προτεραιότητες μιας δημοτικής αρχής διότι είναι από τις υπηρεσίες που επιφέρουν ανάπτυξη στον Νομό και θέσεις εργασίας σε πολλά επαγγέλματα (γρήγορη ανταπόκριση στις εκδόσεις οικοδομικών αδειών συνεπάγεται και τήρηση χρονοδιαγραμμάτων κατασκευών έργων ιδιωτικών και δημοσίων).

Ο Σύλλογος Μηχανικών Μελετητών Ιδιωτικών έργων ζητάει και πάλι από τον κύριο Δήμαρχο άμεση μετακίνηση Μηχανικών στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών της ΥΔΟΜ, με στόχο τη λύση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και που αναμένεται να ενταθούν. Δεν αποτελεί στόχο μας η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών μας με δικαστικά μέσα και με αντιδικίες που αυξάνουν την ένταση και τις δυσλειτουργίες και για τον λόγο αυτό καλούμε τον κ. Δήμαρχο σε άμεσες ενέργειες προς όφελος των πολιτών και της λειτουργίας του Δήμου.

Η ανακοίνωση του συλλόγου έρχεται απλά να επιβεβαιώσει τα πολλά παράπονα ιδιωτών αλλά κυρίως μηχανικών για τις συνθήκες που επικρατούν στην πολεοδομία του δήμου Ξάνθης, οι οποίες καθιστούν ουσιαστικά απαγορευτική κάθε οικοδομική δραστηριότητα στην πόλη, βάζοντας σοβαρά εμπόδια στην οικονομική και οικιστική της ανάπτυξη.