Άνοιξε το leader Ροδόπης και Ξάνθης – Υποβολή αιτήσεων ένταξης από τις 10 Απριλίου έως και τις 12 Ιουλίου

Άνοιξε η προκήρυξη για  το LEADER  Ροδόπης και Ξάνθης που αφορά σε προτάσεις ιδιωτών επενδυτών με την προκήρυξη να δημοσιοποιείται από την Αναπτυξιακή Ροδόπης με αρχικό προϋπολογισμό τα 4.250.000 ευρώ και περίοδο υποβολής αιτήσεων ένταξης από τις  10 Απριλίου έως και τις 12 Ιουλίου.

Δημοσιοποιήθηκε η προκήρυξη  του  LEADER  Ροδόπης και Ξάνθης για τους ιδιώτες και ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης και συντονιστής του εν λόγω προγράμματος κ. Κεφαλίδης  εφιστά την προσοχή των υποψηφίων επενδυτών που επιθυμούν να υποβάλλουν πρόταση και να ενταχθούν σε αυτό επισημαίνοντας ότι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα την περιοχή όπου θέλουν να δραστηριοποιηθούν η οποία θα πρέπει να εντάσσεται  στις επιλέξιμες και την επιλογή του σωστού  Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας γνωστού ως ΚΑΔ για να  μην υπάρξει περίπτωση άμεσης απόρριψης της αίτησής τους.

Όσον αφορά τα ποσοστά επιδότησης ο κ. Κεφαλίδης τόνισε ότι αυτά προσαρμόζονται ανάλογα με την δράση και το καθεστώς.  Πάντως ο κ. Κεφαλίδης υποστήριξε ότι το LEADER είναι ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα ομπρέλα χωρίς αποσαφηνισμένο αρχικό και τελικό προϋπολογισμό ο οποίος θα  προσαρμοστεί είτε σε μικρότερα επίπεδα είτε σε μεγαλύτερα αναλόγως με την συμμετοχή και υποβολή προτάσεων των υποψήφιων ενδιαφερομένων ιδιωτών. Όσοι λοιπόν  ενδιαφέρονται να υποβάλλουν πρόταση η περίοδος υποβολής ξεκίνησε στις 10/4 και εκπνέει στις 12/7.