Μπορεί να έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά τους τελευταίους μήνες για την εξέδρα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης αλλά το θέμα συνεχίζει να απασχολεί τους δημότες που ανησυχούν για την ασφάλεια τους ενώ από την πλευρά των ιθυνόντων δεν υπάρχει καμία μέριμνα οργανωμένης διαχείρισης της.
Ως εικαστικό κόσμημα μάλλον βλέπουν οι αρμόδιοι την εξέδρα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι δεν θέλουν με τίποτα να την αποχωριστούν. Αισίως προ 40 ημερών περίπου τελείωσαν οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και όπως όλοι γνωρίζουμε η εξέδρα δεν είναι μία μόνιμη κατασκευή στην πλατεία μας. Όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν στον δικό μας τον Δήμο Πρότυπο. Οπότε υποθέτουμε ότι σκέφτηκαν πως αφού είναι και μία δαπανηρή και περίπλοκη διαδικασία το στήσιμο και η αποσυναρμολόγηση της , γιατί δεν την αφήσουμε και για τη διοργάνωση των μουσικών σχολείων και μάλλον απ’ ότι φανταζόμαστε θα συνεχίσουν την καμαρώνουν και για τον μήνα που ακολουθεί δηλαδή τον Μάιο, αφού οι γιορτές νεολαίας είναι προ των πυλών.
Προσπαθούμε πραγματικά να κατανοήσουμε την λογική που διέπει τους αρμόδιους για τον τρόπο διαχείρισης της εξέδρας στην κεντρική πλατεία της πόλης αλλά δυστυχώς όσο και αν προσπαθούμε δεν τα έχουμε καταφέρει. Υποθέσεις πολλές και άλλες τόσες πιθανές εξηγήσεις αλλά το θέμα είναι ένα και είναι και το σημαντικότερο. Η ασφάλεια των πολιτών. Κάτι που θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη οι υπεύθυνοι και να ακολουθήσουν πλέον ένα οργανωμένο σχέδιο συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης που θα μειώσει τους πιθανούς κινδύνους για τους δημότες και τα πιθανά έξοδα που θα επιβαρύνουν και πάλι τους δημότες. Σχεδιασμός, πράξη και κυρίως συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών. Λέξεις που πιθανότατα κάποιοι έχουν παντελώς ξεχάσει.