Σύσκεψη στην ΠΕ Ξάνθης για τον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας ενόψει την αντιπυρικής περιόδου 2019

Στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕ Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης σύσκεψη με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2019.

Στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς και με στόχο την μείωση του κινδύνου δασικών πυρκαγιών έγινε το πρωί της Πέμπτης σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης. Ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε στο θέμα του ΧΥΤΑ της Ξάνθης όπου στα τέλη Μαρτίου για πολλοστή φορά εκδηλώθηκε φωτιά με την ανησυχία των πολιτών να είναι έκδηλη για την ρύπανση που προκαλείται από την καύση πλαστικών και άλλων απορριμμάτων.

Τον λόγο έλαβε και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης κ. Δαδούδης ο οποίος επεσήμανε την άμεση αναγκαιότητα λήψης μέτρων και μάλιστα τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να προκαλούνται συνεχώς πυρκαγιές στον ΧΥΤΑ με το επιχείρημα της αυτανάφλεξης. Με στόχο τη πρόληψη αλλά και την βελτίωση του συντονισμού και της επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις παρόμοιου χαρακτήρα.