Η Ξάνθη καλωσορίζει για 6η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ μουσικών σχολείων «Ξάνθη πόλις ονείρων»

Η Ξάνθη καλωσορίζει για 6η συνεχόμενη χρονιά τον θεσμό πλέον του φεστιβάλ μουσικών σχολείων «Ξάνθη πόλις ονείρων» με μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης από την Τετάρτη 17 μέχρι και το Σάββατο 21 Απριλίου. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων το βράδυ της Τρίτης και πριν την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό αμφιθέατρο της πόλης μας μία παράσταση από το μουσικό σχολείο της Ξάνθης σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία της περιοχής όπου παρουσιάστηκαν αξέχαστα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο με τον κόσμο που παρακολούθησε την παράσταση να ενθουσιάζεται και να σιγοτραγουδά μαζί με τα παιδιά.

Με την συμμετοχή περίπου 16 μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί το φετινό φεστιβάλ μουσικών σχολείων στην Ξάνθη. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Μουσική και Κινηματογράφος» με τα μουσικά σχολεία που θα παραβρεθούν να καλούνται να παίξουν κομμάτια της επιλογής τους από τον ελληνικό ή τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων και στο κατάμεστο δημοτικό αμφιθέατρο  το βράδυ της Τρίτης  οι θεατές καταχειροκρότησαν την άριστη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών του μουσικού σχολείου της Ξάνθης που παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια τρελή μουσική γειτονιά» σε κείμενα της καθηγήτριας Φανής Τερζόγλου. Πολλά δημοτικά σχολεία συμμετείχαν στην εκδήλωση και μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους  αξέχαστα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.  Τα παιδιά συνεργάστηκαν άψογα και  έδειξαν μέσα από την μουσική  ότι μπορούν να ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας κάνουν κοινωνούς του ταλέντου, της ζωντάνιας και των ονείρων τους.