Ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων Διομήδειας και Γενισεας από τον δήμο Αβδήρων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση δύο σχολείων προχωρά η δημοτική αρχή Αβδήρων. Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία Γενισέας και Αβδήρων με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν και στα δύο να αγγίζουν σε κόστος τις 470.000€, μέσα από το πρόγραμμα «Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αβδήρων, Γιώργο ΤΥσιτιρίδη, οι παρεμβάσεις στο σχολείο της Γενισέας έχουν προϋπολογισμό 258.000€ και οι παρεμβάσεις στο δημοτικό σχολείο Διομήδειας έχουν προϋπολογισμό 212.000€ στους οποίους περιλαμβάνονται επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και η επίτευξη βέλτιστων συνθηκών διαβίωσης για τους χρήστες, που είναι το προσωπικό των σχολείων και φυσικά οι μαθητές τους.

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι  στο άμεσο χρονικό διάστημα να προχωρήσει και σε άλλες ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Αβδήρων.