Διαμαρτύρονται οι στρατιωτικοί για την ρύπανση από τις πυρκαγιές στον ΧΥΤΑ Ξάνθης

Την διαμαρτυρία της ένωσης στρατιωτικών της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης προκάλεσε η νέα πρόσφατη πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης ζητώντας από την αντιπεριφέρεια Ξάνθης αλλά και από τον ΣΔΑΝΞ τις μετρήσεις για την μόλυνση που προκλήθηκε.

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην υγεία των μελών του εκφράζει με παρέμβασή του τόσο προς την αντιπεριφέρεια Ξάνθης όσο και προς τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων του νομού Ξάνθης η ένωση στρατιωτικών της τοπικής περιφερειακής κοινότητας, τονίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις πυρκαγιές αυτές για την υγεία στελεχών και οπλιτών των στρατοπέδων που είναι εγκατεστημένα πλησίον του ΧΥΤΑ Ξάνθης.

Το ζητούμενο βέβαια σε πρώτη φάση είναι να αποτυπωθεί η όποια περιβαλλοντική ζημιά έχει προκύψει από και τη νέα πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης αφού αυτού του είδους οι πυρκαγιές  είναι ίσως από τις από τις πλέον επικίνδυνες τόσο για την φύση όσο και για τον άνθρωπο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να έχει γίνει καμία προσπάθεια τέτοιας καταγραφής για την πρόσφατη πυρκαγιά.