Χ. Αθανασιου: Η Μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού

«H μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού» είπε ο πρώην υπουργός Χ. Αθανασίου στην ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση εάν η λήψη «μίζας» είναι επ΄ ευκαιρία ή κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού, πυροδοτώντας όπως ήταν φυσικό νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Την άποψη ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου στην ΕΡΤ πυροδοτώντας όπως ήταν φυσικό νέα οξεία αντιπαράθεση στο πολιτικό σκηνικό. Να πάρει θέση απέναντι στις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Απευθείας» ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντά του υπουργού» καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση το Μέγαρο Μαξίμου. «Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο» ήταν η αντίδραση από πλευράς της ΝΔ .

Ωστόσο την άποψη αυτή επανέλαβε την Παρασκευή αυτολεξεί ο κύριος Αθανασίου μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΑ και στην Γιώργο Παπαδάκη  εμμένοντας όπως ήταν φυσικό στην επιστημονική του άποψη για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών εξηγώντας πως οδηγούνται τα αδικήματα των υπουργών σε παραγραφή.

Ουσιαστικά ο ίδιος με τις σημερινές δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 αναίρεσε όλα όσα ισχυρίστηκε χθες με ανακοίνωσή του περί κακόβουλης παρερμηνείας, γκαιμπελισμού και «μονταζιέρας» εις βάρος του με αφορμή τη δήλωση του «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» αφού επιβεβαίωσε και αναλυτικά εξήγησε ότι αυτή είναι η «επιστημονική του άποψη».