Καταστροφική και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον προοδευτικό χώρο η τακτική που ακολουθει το κυβερνών κόμμα

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί η ανακοίνωση της συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ σχολιάζει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής κάνοντας λόγο μάλιστα για επιχείρηση πλιάτσικου στο Κίνημα η οποία ωστόσο συσπειρώνει τα μέλη του κόμματος.

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα θεωρεί πως είναι η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ στην προσπάθεια ενός δημοκρατικού μετώπου για τις ευρωεκλογές χαρακτηρίζοντας την πολιτική που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα καταστροφική και για το ίδιο και για τον υπόλοιπο προοδευτικό χώρο. Παράλληλα ο κύριος Ξυνίδης κάνει λόγο για επιχείρηση του κυρίου Τσίπρα να αλώσει το Κίνημα Αλλαγής η οποία ωστόσο φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι  σε προγραμματική διακήρυξη προχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ η οποία αφορά σε επτά σημεία για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στην προγραμματική διακήρυξη υπογραμμίζεται η ανάγκη για τη συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην Ακροδεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό, στην πορεία για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση, στην ενίσχυση των δημοκρατικών λειτουργιών εντός της Ε.Ε , στην η ανάδειξη μιας προοδευτικής ατζέντας στην Ελλάδα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, καθώς και στην προώθηση μιας σύγχρονης αριστερής και προοδευτικής πολιτικής.