Οι τοπικοί σύλλογοι των κιμμερίων διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα την επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Εκδήλωση με θέμα την επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Κιμμέρια Ξάνθης. Οι δυο τοπικοί σύλλογοι της περιοχής συνεργάστηκαν άψογα για να προσφέρουν στους παρευρισκόμενους μία ημέρα μνήμης τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα της διατήρησης της παράδοσης του τόπου μας αλλά και του πολιτισμού στη ζωή μας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε εκδήλωση με θέμα την επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που διοργάνωσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιμμερίων Πατήρ Κωνσταντίνος, με την συμμετοχή της χορωδίας του Αγίου Δημητρίου, του κατηχητικού του Ναού και τω δύο τοπικών Συλλόγων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς μητροπόλεως Ξάνθης και περιθωρίου  Π. Σωφρόνιος , εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Είναι σημαντικό να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες  που στόχο έχουν τη διατήρηση και προβολή των ιστορικών γεγονότων  αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πλούσια πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.