Στα άκρα η κόντρα νοσοκομείου Κομοτηνής με την εισαγγελέα πρωτοδικών Ροδόπης

Διοίκηση και εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την «προβληματική», όπως ανάφεραν, συνεργασία και μη τήρηση των διαδικασιών από την πλευρά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης κας Μελισσάρη . Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου γνωστοποίησαν ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής Κοσμάς Φιλιππίδης παραιτείται από την θέση του, ενώ παραίτηση αναμένεται να υποβάλει και ο διοικητής του Σισμανογλείου Γιώργος Φιλιππίδης. «Υποβάλλω την παραίτησή μου για όλο το μπούλινγκ που δεχόμαστε, διοίκηση και προσωπικό, εδώ και καιρό χωρίς λόγο και αιτία από την κα εισαγγελέα. Για την εμμονή της και την εμπάθειά της για το Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Για την ιδρυματοποίηση των ανηλίκων, αντί να προωθούνται άμεσα σε δημόσιες δομές παιδικής προστασίας και να εφαρμόζεται ο θεσμός της υιοθεσίας και της αναδοχής.» ανέφερε ο κος Φιλιππίδης. Ο διοικητής, σημείωσε επίσης ότι «οι ανήλικοι με εισαγγελική της παραγγελία, εφόσον κρίνει ότι πρέπει να απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον, θα πρέπει να έρχονται στο Νοσοκομείο μόνο για εξετάσεις και αμέσως μετά να εισάγονται για φιλοξενία στις δημόσιες δομές παιδικής προστασίας της Περιφέρειά μας». Σημείωσε δε ότι στο Νοσοκομείο τα παιδιά ενδέχεται να κολλήσουν ασθένειες, ότι το προσωπικό δεν επαρκεί και δεν είναι αρμόδιο για την πολυήμερη φύλαξη, φροντίδα και προστασία τους, ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να μην πάρουν τα νόμιμα ρεπό τους.

«Υπάρχουν δημόσιες δομές φιλοξενίας αγοριών και κοριτσιών που απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον σε Καβάλα και Δράμα. Της έχω εξηγήσει ότι για όλα αυτά υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο διαχείρισης παραμελημένων και κακοποιημένων ανηλίκων, το οποίο εφαρμόζεται σε αρκετές περιφέρειες της χώρας από αρκετές εισαγγελίες και σύντομα θα είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζεται παντού» τόνισε ο κος Φιλιππίδης.