Στους ουραγούς της χώρας στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ η περιφέρεια ΑΜΘ

Ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ καταγράφει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αυτή την φορά στο θέμα της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, όπου κατάφερε να είναι μόλις ένατη ανάμεσα στις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας.

Απρόθυμα, χωρίς ιδιαίτερο ζήλο και σχεδόν σνομπάροντας τους πόρους του ΕΣΠΑ φαίνεται να συμπεριφέρεται η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ, αφήνοντας τον χρόνο να περνά χωρίς να εκμεταλλεύεται τους κοινοτικούς πόρους που προσφέρονται μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα μάλιστα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Κατσιμίγα, η κατάσταση αυτή θα ήταν ακόμη χειρότερη αν δεν υπήρχε η απορρόφηση κονδυλίων για την κατασκευή του κάθετου άξονα Ξάνθης – Βουλγαρίας, που ανέβασε την κατάταξη της περιφέρειας από την 12η ή 13η θέση στην 9η.

Μία τακτική που φυσικά έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλους τους κατοίκους της περιφέρειας η οποία συνεχίζει να κατατάσσεται στις φτωχότερες τόσο της χώρας μας όσο και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την αποβιομηχάνιση και την υψηλή ανεργία να συνεχίζουν να μαστίζουν την τοπική οικονομία παρά τις προσπάθειες που γίνονται κεντρικά από την πολιτεία.