Σ. Μελισσοπουλος: Θετική η πρόταση του συλλόγου για την παλιά πολη η οποία ανέδειξε και την ολιγωρία της δημοτικής αρχής

Για μια πολύ σημαντική πρόταση η οποία όμως θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα του υπουργείου έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη για όλους Σάββας Μελισσόπουλος, σχολιάζοντας τη θέση που κατέθεσε ο σύλλογος για την Παλιά Πόλη αναφορικά με την διάσωση των κτιρίων του παραδοσιακού οικισμού.

Καταρχάς θετικά αντιμετωπίζει την πρόταση του Συλλόγου των Κατοίκων της Παλιάς Πόλης για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα ενισχύσει την αποκατάσταση κτιρίων του διατηρητέου οικισμού και υπό προϋποθέσεις ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη για όλους Σάββας Μελισσόπουλος. Παράλληλα όμως όπως προσθέτει ο κύριος Μελισσόπουλος μέσα από αυτή την πρόταση αναδείχθηκαν και ολιγωρίες της δημοτικής αρχής αφού ποτέ δεν αξιοποίησε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπήρχαν.

Βέβαια η αποχή του δήμου από σημαντικά εργαλεία δεν αφορά μόνο στην Παλιά Πόλη αρκεί να αναλογιστεί κανείς τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση όπου η Ξάνθη έμεινε εκτός και σειρά άλλων φυσικά χρηματοδοτικών εργαλείων και πρωτοβουλιών.