Στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον Μετιο, κανένα χρίσμα για τους δήμους

Με συνέντευξη τύπου και ομιλία όπου ανακοινώθηκε και επίσημα το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας στον Χρήστο Μέτιο για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ροδόπη και στην Ξάνθη.

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή έδωσε πολιτική χροιά στις περιφερειακές εκλογές πρόσθεσε ο κύριος Μητσοτάκης καθώς οι περιφέρειες έχουν αναπτυξιακή χροιά κάτι που συμμερίζεται ο Χρήστος Μέτιος και γι αυτό και έχει τη στήριξη του κόμματος κλείνοντας όμως το μάτι και στους αντάρτες λέγοντας πως ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του ενώ σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίνει κανένα χρίσμα στους δήμους.

Ερωτώμενος εξάλλου για τον σχεδιασμό του κόμματος για την περιφέρεια ο κύριος Μητσοτάκης δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση τονίζοντας πως αυτό απαιτεί πρώτα κοστολόγηση των πολιτικών ενώ τάχθηκε κατά των αναπτυξιακών κινήτρων για την περιοχή οι οποίες όπως είπε απέτυχαν. Ακόμη ο κύριος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της δίγλωσσης εκπαίδευσης στην μειονότητα καθώς δίνει στα παιδιά ίσες ευκαιρίες.

Ακόμη ο κύριος Μητσοτάκης εξήγγειλε τη σύσταση μουσουλμανικού συμβουλίου παρά τω πρωθυπουργώ, που θα ασχολείται με τα προβλήματα της μειονότητας όπως η εκπαίδευση. Ακολούθησε η ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα όπου ανακοίνωσε και την επίσημη στήριξη του Χρήστου Μέτιου ο οποίος όπως είπε συνεχίζει το όραμα του Γιώργου Παυλίδη. Κλείνοντας ο κύριος Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου αλλά και του ιδίου προσωπικά στις εκλογικές μάχες που υπάρχουν μπροστά