Το 2ο βραβείο πανελληνίως κατέκτησε η ταινία μικρού μήκους «καληνύχτα πάππου» του 4ου δημοτικού σχολειού Ξάνθης

Το 2ο πανελλήνιο βραβείο κατάφερε να κατακτήσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης με την ταινία μικρούς μήκους με τίτλο Καληνύχτα παππού που δημιούργησε το πρώτο τμήμα της πέμπτης τάξης. Μίας ταινίας που κατάφερε να μας συγκινήσει και να γεμίσει τις καρδιές όλων με έντονα συναισθήματα αφού αφορούσε την υπέροχη  σχέση και τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στην πρώτη και την τρίτη ηλικία.

Με ενθουσιασμό και πανηγυρισμούς δέχτηκαν τη διάκρισή τους τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης αφού κατάφεραν να αποσπάσουν το 2ο βραβείο πανελληνίως στα πλαίσια του  9ου διεθνή  Μαθητικού Διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους στην κατηγορία «Μυθοπλασία».

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχημένη δράση  η κ. Μήτρου τόνισε ότι νιώθουν μεγάλη  ικανοποίηση βλέποντας  τα παιδιά να συνεργάζονται και να δημιουργούν ενώ ταυτόχρονα το σχολείο ξεπερνά τον μαθησιακό του ρόλο, αγγίζοντας ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Να τονίσουμε ότι η παραλαβή του βραβείου  θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 Μαΐου.

Μία ταινία που ξεχειλίζει από συναισθήματα  και τονίζει  τον  δυνατό δεσμό που δημιουργείται ανάμεσα στα εγγόνια και στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους. Ένας ιδιαίτερος δεσμός που  γίνεται άρρηκτος και αμφίδρομος και για τις δυο πλευρές. Μακάρι να συνεχιστούν από την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας αυτές οι υπέροχες δράσεις που έχουν ως αποτέλεσμα να ωφελούνται στο έπακρο τόσο οι μαθητές όσο και όλη η κοινωνία.