Ημερίδα στην Ξάνθη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρυθμίσεις χρεών

Μία ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:«120 Δόσεις προς ΔΟΥ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών», διοργάνωσε το Επιμελητήριο της Ξάνθης την Τετάρτη το πρωί. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης  ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.

Στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών εστιάστηκε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Επιμελητήριο της Ξάνθης.

Να θυμίσουμε ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών είναι ένας θεσμός, ο οποίος έχει ως βασική επιδίωξη να βοηθηθούν τόσο οι βιώσιμες επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες  που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμών εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Βάζοντας τον οφειλέτη στο επίκεντρο δίνει τη δυνατότητα ορθολογικής διευθέτησης των συνολικών οφειλών του ταυτόχρονα με όλους τους πιστωτές του, που μπορεί να περιλαμβάνει γενναίες μειώσεις επιτοκίων, επιμηκύνσεις περιόδου αποπληρωμής έως και διαγραφές οφειλών.