15Χρονος μαθητής από την Καβάλα κατασκεύασε ένα ανθρωποειδές ρομπότ με κόστος κατασκευής μόλις 500 ευρώ

Ένας 15χρονος από την Καβάλα ο Δημήτρης Χατζής δημιούργησε μόνος του ένα απίστευτο ανθρωποειδές με κόστος κατασκευής μόλις 500 ευρώ. Είναι ένας από τους έξι στον πλανήτη που έχουν κατασκευάσει ένα τέτοιου είδους ρομπότ.

Ο Δημήτρης Χατζής, μαθητής της Α’ Λυκείου από την Καβάλα, έχει στο εφηβικό του δωμάτιο ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ύψους 1.85 μ., με το οποίο συνεννοείται σε άπταιστα Αγγλικά και μάλιστα ξόδεψε κάτι λιγότερο από 500 ευρώ για να το δημιουργήσει.

Ο Δημήτρης έλαβε τον Έπαινο Νεανικής Πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητας, μία ξεχωριστή απονομή που θέσπισαν τα βραβεία Κούρος για να τιμήσουν την έως τώρα δημιουργικότητα του.

Του πήρε περισσότερο από ένα χρόνο για να σχεδιάσει τα κομμάτια του ρομπότ, που ονόμασε Troopy (Τρούπι), να τα εκτυπώσει -στον επίσης δικής του κατασκευής 3D εκτυπωτή- και να τα κολλήσει. Σήμερα βρίσκεται στην παγκόσμια λίστα των έξι κατασκευαστών του συγκεκριμένου τύπου ρομπότ.

Ο Δημήτρης ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών και μόλις τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων, κερδίζοντας επάξια έπαινο και το 2ο βραβείο του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

Ο Δημήτρης, σε μια τόσο μικρή ηλικία, κατόρθωσε με το προσωπικό του έργο να βάλει τη χώρα μας σε μια διεθνή κοινότητα δημιουργών τεχνολογικής εξέλιξης. Ο 15χρονος Δημήτρης είναι μια απόδειξη του ταλέντου που διαθέτουν οι νέοι άνθρωποι και του τι μπορεί να καταφέρουν οι νέοι που διαθέτουν  επιμονή, προσήλωση, μέθοδο και πάνω από όλα πάθος για δημιουργία και καινοτομία.