Προσωρινό το κλείσιμο της ρευματολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καβάλας

Την αντίδραση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα συνταξιουχικών σωματείων της Καβάλας προκάλεσε το κλείσιμο της ρευματολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής. Όπως όμως διαβεβαιώνει η διοίκηση του νοσοκομείου το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι προσωρινό και η λειτουργία της κλινικής θ’ αποκατασταθεί σύντομα.

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει η συντονιστική επιτροπή αγώνα συνταξιουχικών σωματείων της Καβάλας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας με πρόσφατο περιστατικό το κλείσιμο της ρευματολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής». Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εξέλιξη αυτή, ήρθε να προστεθεί στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ συμπληρώνει πως σε απαράδεκτη κατάσταση λειτουργίας εξακολουθεί να βρίσκεται και η ογκολογική κλινική. Η διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου, στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου η απάντηση στις διαμαρτυρίες είναι πως το πρόβλημα είναι προσωρινό και θα λυθεί σύντομα. Πιο συγκεκριμένα και όπως τόνισε στο Κανάλι 6 ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Τάσος Καρασσαβόγλου, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ο ρευματολόγος της κλινικής αποφάσισε να παραιτηθεί για να ιδιωτεύσει. Αμέσως κινήθηκαν από το νοσοκομείο οι διαδικασίες αντικατάστασής του με την σχετική προκήρυξη να δίνεται μεν στην δημοσιότητα από τις 28 Αυγούστου 2018, να έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον 3 υποψήφιοι, όμως μέχρι σήμερα να μην έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες για ν’ αναπληρώσουν τον ρευματολόγο που παραιτήθηκε.  Οι διαδικασίες αναμένεται, πάντα κατά την διοίκηση του νοσοκομείου, να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δύο περίπου μήνες και μάλιστα τελικά θα προσληφθούν δύο κι όχι ένας ρευματολόγος. Εν τω μεταξύ οι ασθενείς της κλινικής, μετά από σχετικές συνεννοήσεις που έχουν γίνει, εξυπηρετούνται από την αντίστοιχη κλινική είτε του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είτε του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.