Στο επίκεντρο των εθίμων της ορεινής περιοχής για την καθαρά Δευτέρα βρέθηκε η Σταυρούπολη με  το έθιμο της καμήλας

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Γαλάνης έδωσε το καθιερωμένο του ραντεβού με τα σαρακοστιανά και προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών

Στην Γαλάνη της Ξάνθης ο πολιτιστικός σύλλογος διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά  μία επιτυχημένη εκδήλωση τιμώντας τα σαρακοστιανά με πολλή φασολάδα και τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά στο γλέντι. Στο επίκεντρο των εθίμων της ορεινής περιοχής για την Καθαρά Δευτέρα βρέθηκε η Σταυρούπολη με  το έθιμο της Καμήλας που τελείται κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Σταυρούπολης.

Στήθηκε και φέτος το τεράστιο καζάνι με την φασολάδα, η οποία αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ημέρας στην αυλή του  σχολείου της Γαλάνης με τον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής να προσπαθεί ακόμη μία χρονιά να ευχαριστήσει τους επισκέπτες που επέλεξαν να μοιραστούν  την πρώτη μέρα της σαρακοστής μαζί τους και να διασκεδάσουν και να χορέψουν στους ρυθμούς της παράδοσης.

Στο επίκεντρο των εθίμων της ορεινής περιοχής για την καθαρά Δευτέρα βρέθηκε η Σταυρούπολη με  το έθιμο της καμήλας

Στο επίκεντρο των εθίμων της ορεινής περιοχής για την Καθαρά Δευτέρα βρέθηκε τη Σταυρούπολη με  το έθιμο της Καμήλας που τελείται κάθε χρόνο στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Σταυρούπολης. Κατά την τέλεση του δρώμενου οι κάτοικοι του Δήμου μαζί με τους επισκέπτες συμμετέχουν μεταμφιεσμένοι κάνοντας διάφορους ήχους και μουτζουρώνοντας ο ένας τον άλλο, σε μια παρέλαση χρωμάτων και χαράς με οδηγό ένα ομοίωμα καμήλας και έναν ενήλικο να παριστάνει τον καμηλιέρη Άραβα. Στο τέλος της πομπής μοιράζονται στους παρευρισκομένους δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα από τη Δημοτική Αρχή και άφθονο κρασί.