Μουντζουροδευτερα στον Πολυσιτο φασολάδα στα Άβδηρα και πλούσια παράδοση σε μάνδρα και Μυρωδάτο

Μπορεί το καρναβάλι της Ξάνθης να τελείωσε όμως η διασκέδαση και η σάτιρα πήραν τον δρόμο του Δήμου Αβδήρων όπου κάθε χρόνο στον Πολύσιτο κυριαρχεί η Μουντζουροδευτέρα με σατιρικά θέματα και χιούμορ. Βέβαια οι εκδηλώσεις δεν περιορίζονται μόνο εκεί αφού στα Άβδηρα ανάβει το μεγάλο καζάνι για την φασολάδα ενώ εκδηλώσεις θα γίνουν και σε Μάνδρα και Μυρωδάτο.

Μπορεί το καρναβάλι της Ξάνθης να τελείωσε όμως μην βιαστείτε να βγάλετε την μάσκα αφού οι δρόμοι τώρα οδηγούν στον Πολύσιτο που διοργανώνει την Μουντζουροδευτέρα όπου κυριαρχούν η σάτιρα και το χιούμορ σε ένα πραγματικά πηγαίο καρναβάλι. Και αν τελειώσετε από εκεί μπορείτε φυσικά να περάσετε από τα Άβδηρα όπου και φέτος θα ανάψει το μεγάλο καζάνι για την φασολάδα ενώ πλούσια είναι η παράδοση και σε άλλους οικισμούς.

Μην βιαστείτε λοιπόν να πείτε πως η διασκέδαση τελείωσε αφού η καθαρά Δευτέρα μας δίνει την τελευταία νότα χαράς λίγο πριν μπούμε στην περίοδο της νηστείας και  της περισυλλογής. ΠΟλύσιτος, Άβδηρα, Μυρωδάτο και Μάνδρα μας περιμένουν και φέτος για να υποδεχθούμε με νηστίσιμα  και γλέντι της σαρακοστή που ήδη ξεκινά.