Χορωδιακή βράδια αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι από το κέντρο πολιτισμού του δήμου Ξάνθης

Ένα ταξίδι στο όνειρο με αξέχαστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο δημοτικό αμφιθέατρο στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών εορτών το βράδυ του Σαββάτου. Το Κέντρο Πολιτισμού φιλοξένησε χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη, το Σιδηρόκαστρο, τον Πύργο και φυσικά την μικτή χορωδία του Κέντρου πολιτισμού του Δήμου της Ξάνθης που αφιέρωσαν την χορωδιακή βραδιά στον Μάνο Χατζιδάκι.

Με μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και του Μίκη Θεοδωράκη και Γιάννη Μαρκόπουλου πλημμύρισε το δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης το βράδυ του Σαββάτου σε μία εκδήλωση που το Κέντρο Πολιτισμού φιλοξένησε χορωδίες από τη Θεσσαλονίκη, το Σιδηρόκαστρο, τον Πύργο. Η συνάντηση των τεσσάρων χορωδιών έμελλε να εξελιχθεί σε μια ξεχωριστή γιορτή για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από ένθερμη που καταχειροκρότησαν όλες τις φιλοξενούμενες χορωδίες για την άψογη εμφάνισή τους, με την μικτή χορωδία του Κέντρου πολιτισμού του Δήμου της Ξάνθης να αποθεώνεται από τους θεατές.

 Εκπρόσωποι  της τοπικής αυτοδιοίκησης , εκπρόσωποι πολιτικών φορέων , και πλήθος κόσμου λάτρεις της  χορωδιακής μουσικής  γέμισαν το δημοτικό αμφιθέατρο και έζησαν μαγευτικές στιγμές με τους χορωδούς να τους ταξιδεύουν στον υπέροχο μελωδικό τους κόσμο. Η εκδήλωση έκλεισε με τα μέλη όλων των χορωδιών επί σκηνής να ερμηνεύουν τον τσάμικο του Μάνου Χατζιδάκι και Νίκου Γκάτσου και τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών να ηχούν διαρκώς στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.