Άνοιξε η αυλαία των θρακικών λαογραφικών εορτών – Φέτος συμπληρώνονται τα 54 χρόνια του θεσμού

Η επίσημη έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, που φέτος συμπληρώνουν 54 χρόνια, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης την Τετάρτη το απόγευμα από τον Δήμαρχο  Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο εν μέσω πυροτεχνημάτων, εκδηλώσεων και συναυλιών.

Με ένα υπερθέαμα από ήχους, τύμπανα, κρουστά και εντυπωσιακούς φωτισμούς έγινε η έναρξη των φετινών Λαογραφικών Εορτών. Με την συμμετοχή του Νίκου Τουλιάτου και της ομάδας του  Ηχοποιοί αλλά και την ηχόδραση μία ομάδα κρουστών και την Χρύσα Μωραΐτη, οι πολίτες της Ξάνθης ταξίδεψαν σε μουσικούς δρόμους μέσω  των παραδοσιακών ήχων.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος της Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος που χαιρέτησε την εκδήλωση, έκανε την επίσημη έναρξη των ΘΛΕ και ευχαρίστησε τους πολίτες και φυσικά τους πολιτιστικούς συλλόγους που στηρίζουν και συνεχίζουν ενεργά με τη δράση τους κάθε χρόνο να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής. Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε  ο λαϊκός ερμηνευτής Βασίλης Καρράς ο οποίος απογείωσε το κοινό με τις λαϊκές του επιτυχίες.