Φ. Καραλιδης: Διαρκής η αναποτελεσματικότητα της περιφερειακής διοίκησης

Για διαρκή αναποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής κάνει λόγο ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας Φώτης Καραλίδης, επισημαίνοντας βέβαια ότι υπάρχουν και ορισμένα θετικά σημεία, με αφορμή τον απολογισμό του κυρίου Μέτιου. Δριμεία κριτική άσκησε ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας Φώτης Καραλίδης στην περιφερειακή διοίκηση, με αφορμή τον απολογισμό του κυρίου Μέτιου, αφού όπως σημειώνει το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η διαρκής αναποτελεσματικότητα.

Ακόμη ο κύριος Καραλίδης επεσήμανε την χαμηλή απορροφητικότητα τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και σε επίπεδο δήμων των προγραμμάτων που αφορούν στην βιώσιμη ανάπτυξη και στην ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, από τα οποία απουσιάζει παντελώς ο δήμος Ξάνθης. Σε ότι αφορά τώρα στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 522 εκατομμυρίων, στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 75 εκατομμυρίων καθώς και στο πρόγραμμα του υπουργείου περιβάλλοντος και υποδομών με 65 εκατομμύρια, εκεί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κύριος Καραλίδης η κατάσταση είναι τραγική.

Η κατάσταση βέβαια δεν είναι καλύτερη σε ότι αφορά στους αναδασμούς οι οποίοι έχουν βαλτώσει. Βέβαια πέρα από αυτά υπάρχουν και τα ζητήματα έκτακτων αναγκών όπου και εδώ η περιφερειακή διοίκηση αποδείχθηκε ανεπαρκής. Σοβαρότερα ωστόσο αποδεικνύονται πέρα από τα καθημερινά ζητήματα και αυτά που εγείρονται εντός της παράταξης με διαμάχες και προσκρούσεις στα οποία και αναλώνονται σε βάρος της παραγωγής έργου.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας η κριτική της παράταξης είναι η ίδια εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια χωρίς ωστόσο να ιδρώσει το αυτί της περιφερειακής διοίκησης. Καταλήγοντας ο κύριος Καραλίδης σημειώνει πως η νέα περιφερειακή διοίκηση θα πρέπει να βάλει στις προτεραιότητές της την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία υπερβαίνουν τα 700 εκατομμύρια και τα οποία παραμένουν ανενεργά.