Οδηγίες προς του μαθητές για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της γρίπης

Εν μέσω της ανησυχίας για τη γρίπη, καθώς οι νεκροί στη χώρα μας έχουν φτάσει τους 40, το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο προς τα σχολεία δίνει οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε γονείς, ενώ οι οδηγίες που δίνονται πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο συνιστά να ειδοποιούνται αμέσως οι γονείς των παιδιών τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης. Μάλιστα, επισημαίνει ότι αυτοί οι μαθητές θα πρέπει να περιμένουν τους γονείς τους σε χώρο που δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα. Επίσης, το υπουργείο συνιστά να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, μεταξύ άλλων να μην χρησιμοποιούν οι μαθητές τα ίδια μολύβια ή άλλα προσωπικά αντικείμενα και να μην πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση.

Στο μεταξύ με αλματώδη ρυθμό αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 40 θάνατοι. Μεταξύ των νεκρών το 6χρονο κοριτσάκι από την Κρήτη και ένα βρέφος, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί από τη γρίπη έφτασαν τους 22. Σχεδόν 1 στους 2 ασθενείς με αναπνευστική λοίμωξη, έχει τον ιό της γρίπης, είτε πρόκειται για παιδιά, είτε για ενήλικες, όπως τονίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Την ίδια ώρα 165 άτομα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ με γρίπη.  Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, η τάση  για τον ιό της γρίπης Α Η1Ν1 είναι σταθερά αυξητική σε όλες τις ηλικίες. Το 75% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και το 84% όσων κατέληξαν από τη γρίπη είναι άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εμβολιαστεί. Μόνο το 15% ήταν εμβολιασμένο.