Κ. Κατσιμιγας: «Προεκλογική οικειοποίηση κάθε δράσης που περιέχει κονδύλια από τον Χ. Μετιο»

Ως μη σοβαρή χαρακτηρίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ, Κώστας Κατσιμίγας, τις πρόσφατες δηλώσεις του απερχόμενου επικεφαλής της περιφέρειας, Χρήστου Μέτιου για το θέμα της επισκευής της γέφυρας στην Καβάλα που κατέρρευσε τον περασμένο Νοέμβριο.

«Μετά από τρία χρόνια σιωπής ο κύριος Μέτιος έχει ξεκινήσει κατά την τρέχουσα  προεκλογική περίοδο να οικειοποιείται κάθε περίπτωση διανομής κονδυλίων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της κεντρικής κυβέρνησης», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ, Κώστας Κατσιμίγας, σχολιάζοντας τόσο τις δηλώσεις του περιφερειάρχη για την επισκευή της γέφυρας στην Καβάλα όσο και αντίστοιχες δηλώσεις του για άλλα έργα που ξεκίνησαν ή ξεκινούν στο προσεχές μέλλον στην περιφέρειά μας.

Πάντως οι δηλώσεις του κυρίου Μέτιου προκάλεσαν και την  αντίδραση τόσο της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή όσο και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη με τον τελευταίο να αναρτά στο ιστολόγιό του: «Διαπιστώνω ότι στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης έχει ανοίξει η συζήτηση για την αποκατάσταση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας που έχει καταρρεύσει.

Όπως είναι γνωστό στις 10/11/18, λίγες ώρες μετά το συμβάν, μαζί με τη συνάδελφο Υφυπουργό Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, είχαμε βρεθεί στο σημείο και είχαμε κάνει γνωστό στους τοπικούς φορείς ότι η κυβέρνηση διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους και μέσα για την άμεση αποκατάσταση.

Έτσι με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η περιφερειακή αρχή προτίθεται να ενεργοποιήσει πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουμε δεσμεύσει για την ΑΜΘ για την εκπόνηση της μελέτης από την Εγνατία Οδό. Από την πλευρά μας με μεγάλη χαρά θα υπογράψουμε την ένταξη των έργων, μόλις παραλάβουμε το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας»