Ο Αν. Υπουργός Εθ. Άμυνας τίμησε με την παρουσία του την τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης του Δ’ Σ Σ’

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στο Στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ»,  η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης του Δ΄ Σώματος Στρατού, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Ρήγα. Ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς παρέδωσε τα καθήκοντα του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, στον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Ρήγα  και των εκπροσώπων των αρχών της πολιτειακής και  της τοπικής αυτοδιοίκησης και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης του Δ΄ Σώματος Στρατού, από τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά στον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση. 

Στα πλαίσια της τελετής παράδοσης – παραλαβής τελέστηκε η εκκλησιαστική τελετή και εψάλη δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ξάνθης και περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.

Νέος διοικητής του Δ’ Σ’Σ’  ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλουσης

Αμέσως μετά παραδόθηκε το λάβαρο του Δ’ Σώματος Στρατού στον παραδίδοντα Διοικητή και νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά  ο οποίος με την σειρά του  παρέδωσε τη διοίκηση του Δ’ Σ’ Σ’  στον  Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

 Αμέσως μετά το πέρας  της τελετής ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι είναι μεγάλη του τιμή που παρίσταται στην τελετή παράδοσης παραλαβής της διοίκησης του Δ΄ Σώματος Στρατού ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και στην παρουσία του Πρωθυπουργού στη Χάλκη τονίζοντας ότι συνιστά μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, την Εκκλησία και το Πατριαρχείο, καθώς αποτελεί την πρώτη αντίστοιχη επίσκεψη από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Στα δύο χρόνια της παρουσίας του ως Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και νέος αρχηγός του ΓΕΣ  άφησε πίσω του σημαντικό έργο και έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας. Όπως είπε ο ίδιος, η Ξάνθη και η Θράκη είναι ένας τόπος που αγάπησε ιδιαίτερα και ευχαρίστησε το θρακιώτικο λαό και τα στελέχη που τον βοήθησαν για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του.

Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει πάνω στα βήματα και στην πορεία που χάραξε ο απερχόμενος διοικητής και νιώθοντας ιδιαίτερα περήφανος που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Δ’ Σ’ Σ’ και ενός νευραλγικού πόστου, ο νέος Διοικητής Αντιστράτηγος  Χαράλαμπος Λαλούσης ευχαρίστησε αυτούς που τον τίμησαν με την παρουσία τους στην τελετή τονίζοντας παράλληλα  ότι θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της Θράκης.