Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι εξαγγελίες είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης

Με την διαβεβαίωση ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι πραγματική και όχι επικοινωνιακή και ότι η υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε είναι εφικτή, ο πρωθυπουργός επανέλαβε κατά την συνέντευξη Τύπου στη 83η ΔΕΘ την πρόθεση της κυβέρνησής του να μην κοπούν συντάξεις και αφορολόγητο.

Η περικοπή των συντάξεων είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μ η διαρθρωτικό τόνισε από  τη Θεσσαλονίκη για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου

Σε ότι αφορά στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τον ενοχλεί η έκφραση παροχολογία για να προσθέσει πως αυτά που εξήγγειλε είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις για εκείνους που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης και τη μεσαία τάξη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στον αγωγό  IGB  ενώ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είπε ότι δεν θα πωληθούν μετοχές αλλά θα υπάρξουν υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων.

Ακόμη ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε και στην σιδηροδρομική Εγνατία μετά και την υπογραφή μνημονίου με τον Βούλγαρο ομόλογό του, ένα έργο που αναβαθμίζει την γεωπολιτική διάσταση της χώρας.