Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης η όποια δεν κλήθηκε να παραστεί

Κοινωνία Δημοτών, Συμμετέχω, Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Ξάνθης – Σταυρούπολης, Ξάνθη – Σταυρούπολη Νέα Εποχή και Πολίτες για τη Ξάνθη με κοινή επιστολή τους προς το προεδρείο της ΚΕΔΕ που συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Ξάνθη γνωστοποιούν τους λόγους της απουσίας τους από αυτή τη συνάντηση η οποία οφείλεται όπως σημειώνουν σε έναν ιδιότυπο αποκλεισμό που έχει επιβάλλει ο δήμος σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι στο Δημοτικό Μέγαρο το προεδρείο της ΚΕΔΕ που βρίσκεται στην Ξάνθη με αφορμή και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Ωστόσο από την συνεδρίαση απουσίασε η αντιπολίτευση αφού ο Δήμος δεν φρόντισε να προσκαλέσει τουλάχιστον τους επικεφαλείς αν και η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στο δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι με επιστολή τους προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του κορυφαίου οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης γνωστοποιούν τους λόγους μη συμμετοχής τους η οποία όπως σημειώνουν οφείλονται σε έναν ιδιότυπο αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η Δημοτική αρχή για τέτοιες εκδηλώσεις σε όλη την αντιπολίτευση.

Μάλιστα όπως καταλήγουν στην επιστολή τους οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης, πλην βέβαια του Γιώργου Κολλάρου, η αναχρονιστική ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δημάρχου Ξάνθης για το Δήμο, σε αντίθεση με τη σύγχρονη αντίληψη, που επιβάλει συναίνεση και συνεργασία, εκθέτει δυστυχώς εν αγνοία τους ακόμη και τα μέλη της Διοίκησης της ΚΕΔΕ  που φαίνεται να συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικασίες αποκλεισμού.