Πυρκαγιά ξεσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο ΧΥΤΑ Ξάνθης Σιγή ιχθύος από αρμόδιους φορείς

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του ΧΥΤΑ, στην Ξάνθη. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε κάποια αναφορά στο θέμα από τα χείλη αρμοδίων για προληπτικά μέτρα που θα έπρεπε τυχόν να ληφθούν. Για προαναγγελθέν ατύχημα μιλάει στην κάμερα του Καναλιού ο Νίκος Ανταμπούφης.

Το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε πυρκαγιά την περιοχή του ΧΥΤΑ Ξάνθης με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική ενώ οι κάτοικοι της περιοχής παραπονούνται ότι συνεχίζονται οι αναθυμιάσεις και η έντονη δυσοσμία. Η φωτιά μπορεί να τέθηκε υπό έλεγχο αλλά η μυρωδιά στην περιοχή εξακολουθεί να είναι έντονη. Η φωτιά ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και ήταν ορατή ακόμη και μέσα από την Ξάνθη. Αρκετοί πολίτες στις γύρω περιοχές αναφέρουν, δύσπνοια από την έντονη μυρωδιά του καμένου πλαστικού, η οποία προέρχεται από τον σκουπιδότοπο. Για προαναγγελθέν ατύχημα κάνει αναφορά ο Νίκος Ανταμπούφης στην κάμερα του Καναλιού 6.

Να σημειώσουμε ότι  μια από τις κυριότερες πηγές διοξινών είναι η ατελής καύση οικιακών απορριμμάτων. Το ζήτημα της μηδενικής ενημέρωσης επί του θέματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι ένα μελανό σημείο της υπόθεσης αφού κανείς υπεύθυνος δεν ανακοίνωσε ούτε αυτό καθ΄ αυτό το θέμα ούτε βέβαια και τα πιθανά προληπτικά μέτρα που θα έπρεπε να ληφθούν για τέτοιες περιπτώσεις. Ενώ στην φωτιά της Sunlight είχαν κινητοποιηθεί άμεσα οι αρμόδιοι φορείς, είναι απορίας άξιον γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη και με την φωτιά του ΧΥΤΑ που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Η σημαντική ίσως διαφορά μεταξύ των δυο αυτών πυρκαγιών είναι ότι στην Sunlight οι αρχές γνώριζαν τι θα μπορούσε να καίγεται ενώ σε αυτή του ΧΥΤΑ καίγονταν υλικά άγνωστης προέλευσης κάτι που ίσως το κάνει πιο επικίνδυνο.  Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ της περιοχής μιας και στο παρελθόν η Πυροσβεστική έχει κληθεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχα περιστατικά.