Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν επτά ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα «ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν επτά ενημερωτικές διαλέξεις με θέμα «ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» κατά το μήνα Μάιο, με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Δράμα, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο και τις παρακολούθησαν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί σε αυτές τις περιοχές μαζί με τα παιδιά του

 Οι συγκεκριμένες διαλέξεις εντάσσονται στο πλέγμα των ειδικών δράσεων που αναπτύσσει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 

 Ομιλητής ήταν εξειδικευμένος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 Στόχος των ενημερωτικών διαλέξεων ήταν να δοθούν στο προσωπικό τα χρήσιμα εφόδια και οι κατευθύνσεις ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι, καθώς επίσης να προστατεύσουν και τα παιδιά τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Ακόμη επτά ενδιαφέρουσες διαλέξεις, με θέμα «ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο», πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Μάιο, στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Δράμα, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο.

Οι διαλέξεις οργανώθηκαν με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εντάσσονται στο πλέγμα των ειδικών δράσεων που αναπτύσσει με γνώμονα τον άνθρωπο.

Ομιλητής σε αυτές ήταν εξειδικευμένος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και τις παρακολούθησε το προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Ορεστιάδας μαζί με τα παιδιά του, καθώς και το προσωπικό των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου.

Στόχος των ενημερωτικών ημερίδων ήταν να δοθούν στο προσωπικό τα χρήσιμα εφόδια και οι κατευθύνσεις ώστε να προστατευτούν οι ίδιοι, καθώς επίσης να προστατεύσουν και τα παιδιά τους από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν στις διαλέξεις αφορούσαν:

  • την ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων
  • τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
  • τις διαδικτυακές απειλές και τα μέτρα προστασίας
  • τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης τη δυνατότητα διαλογικής συζήτησης με τον ομιλητή, υποβάλλοντας ερωτήματα σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνει ιδιαίτερη σημασία στη «ζωντανή» επικοινωνία με τους συναδέλφους, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίας και θα συνεχίσει να είναι αρωγός, πραγματοποιώντας παρόμοιες δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής.