ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ εν όψει της εορτής του Πάσχα

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, εν όψει της εορτής του Πάσχα, διοργανώνουν ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιασθεί αποτελείται από συνθέσεις της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής που αποδίδονται από μικτή χορωδία και ορχήστρα.

Κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης αποτελεί η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του έργου ConfitebortibiDomine, P.66 του Ιταλού συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) για γυναικείες σολιστικές φωνές, μικτή πεντάφωνη χορωδία και ορχήστρα. Με το έργο του ο διεθνούς φήμης μουσουργός μελοποιεί τον Ψαλμό αρ. 110 του Δαυίδ (Θέλω εξυμνεί τον Κύριον).

Συμμετέχουν ως σολίστ οι μονωδοί Ριψιμέ Ντανιελιάν, Παναγιώτα Παρούση και Στέλλα Φωτοπούλου. Τη Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα των συνεργαζόμενων για την εκδήλωση Ωδείων διευθύνει ο Θανάσης Τρικούπης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.