Συνελήφθησαν από Τούρκους στελέχη του ελληνικού στρατού που έκαναν περίπολο στον Έβρο

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκονται δύο στελέχη του ελληνικού στρατού καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού εντοπίστηκαν χθες σε τουρκικό έδαφος στη διάρκεια περιπολίας στον Έβρο.

Οι δυο Έλληνες, ένας υπολοχαγός και ένας οπλίτης 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ) πραγματοποιούσαν σύμφωνα με το ΓΕΣ τη συνηθισμένη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου. Ωστόσο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκαν από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να τους συλλάβουν.

Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

H ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού 

koutipandoras.gr