Κατάρρευση πινακίδας σε καινούρια παιδική χαρά του δήμου Ξάνθης – ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν έπαιζαν παιδιά στον χώρο

?

Πινακίδα μεγάλων διαστάσεων κατέρρευσε μέσα στην παιδική χαρά του Δήμου Ξάνθης που βρίσκεται επί της οδού Σάρδεων. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι καινούρια και ακολουθεί τις αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας που οφείλουν να πληρούν όλες οι παιδικές χαρές και υποτίθεται ότι ο χώρος αυτός είναι ό, τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο Δήμος Ξάνθης.

Ένα θέαμα απίστευτο και όμως αληθινό αντίκρισαν οι πολίτες στην παιδική χαρά επί της οδού Σάρδεων όπου κυριολεκτικά κατέρρευσε μία πινακίδα μεγάλων διαστάσεων και φυσικά μεγάλου όγκου και βάρους. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν έπαιζαν παιδιά στο συγκεκριμένο σημείο ενώ η ειρωνεία είναι ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι καινούρια και ακολουθεί τις αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας που οφείλουν να πληρούν όλες οι παιδικές χαρές και υποτίθεται ότι ο χώρος αυτός είναι ό, τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο Δήμος Ξάνθης. Απ’ ότι φαίνεται και πάλι κάποιοι ίσως δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή και δεν στερέωσαν όπως θα έπρεπε την συγκεκριμένη πινακίδα η οποία και ξηλώθηκε εντελώς από την βάση της με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, ευτυχώς τονίζουμε για άλλη μία φορά χωρίς τραυματισμούς αφού το συμβάν μάλλον έγινε σε ώρα που δεν είχε παιδιά.

Να σημειώσουμε ότι η  πινακίδα δεν είναι έξω από την παιδική χαρά αλλά μέσα σε αυτήν, είναι δηλαδή μέρος της παιδικής χαράς. Η προχειρότητα μερικές φορές ίσως στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά όλοι οι αρμόδιοι φορείς που ασχολούνται και είναι υπεύθυνοι για τις  κατασκευές που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και πόσο μάλλον από μικρά παιδιά. Είναι σημαντικό να ελέγχονται τόσο κατά την τοποθέτησή τους όσο και κατά τη διάρκεια της χρήσης τους αφού η παραμικρή αστοχία και αμέλεια μπορεί να αποβεί μοιραία. Και φυσικά μετά από την κατάρρευση της πινακίδας δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα και για τις υπόλοιπες κατασκευές που υπάρχουν στον χώρο της παιδικής χαράς αν δηλαδή πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και αν  τοποθετήθηκαν με βάση τις προδιαγραφές που τα καταστούν ασφαλή και στατικά ικανά, ώστε να μη διατρέχουν κίνδυνο τα παιδιά τα οποία παίζουν στις παιδικές χαρές. Και μη χειρότερα!