Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στην περιφέρεια με αιχμή τη συμμετοχή της σε εκθέσεις

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Μέτιου Καραλίδη με αιχμή την έκθεση ANUGA ενώ σκληρή κριτική ασκεί ο κύριος Καραλίδης και για την παρουσία της περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα βέλη στην περιφέρεια για την παρουσία της στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στρέφει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης κατηγορώντας την περιφερειακή διοίκηση για απαράδεκτη εμφάνιση και ανακρίβειες.

Στο μεταξύ συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε αναφορικά με την παρουσία της περιφέρειας στην έκθεση Anuga στην Γερμανία έδωσε ο κύριος Μέτιος σημειώνοντας πως αν ο κ. Καραλίδης διάβαζε ολόκληρο το δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Έκθεση ANUGA 2017 και δεν έμενε μόνο στον τίτλο, θα καταλάβαινε αυτό που αναφέρεται ξεκάθαρα, ότι δηλαδή η ΠΑΜΘ συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στην Έκθεση ANUGA με δικό της, αυτόνομο περίπτερο.

Το 2013, διευκρινίζει η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στην Έκθεση ως φιλοξενούμενη στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, στο οποίο φιλοξενήθηκαν ταυτόχρονα πολυάριθμοι εκθέτες, εκπρόσωποι εμπορικών επιμελητηρίων και περιφερειών, με τη γενική ένδειξη «Taste like Greece». Στην ANUGA 2017, η Περιφέρειά μας δεν είναι φιλοξενούμενη, δεν πλαισιώνει μια μεγαλύτερη, εθνική αποστολή που περιλαμβάνει εκατοντάδες εκθέτες και δεκάδες διαφορετικούς φορείς, αλλά παίρνει μέρος στην Έκθεση αυτοδύναμα, με αποκλειστικά δικό της περίπτερο. Το γάντι σήκωσε όπως ήταν φυσικό η Κοινωνική Συμμαχία η οποία σε δήλωσή της τονίζει Ως «αυθεντίες» πλέον της αυτοπροβολής, δηλώνετε ότι κάνατε επιλογή αυτόνομου περιπτέρου στην έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA της Κολωνίας.  Προφανώς η επιλογή αυτή έγινε:

  • Για να είμαστε έξω από το περίπτερο με τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας διότι η Περιφέρεια μας, έχει κατά την άποψη σας, βαρύτερο brandname από αυτό της χώρας!!!
  • Για να είμαστε πιο «κοντά» ίσως στην «τιμώμενη» χώρα της έκθεσης, ώστε να έχετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα προφανώς σαν αυτήν της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης!!!
  • Μέσα από την «απεριόριστη» απειρία σας ξαφνικά σήμερα για «πρώτη φορά» θέλετε να αποκτήσετε τεχνογνωσία, φυσικά χωρίς να μας λέτε πως σε αυτήν την τεράστια έκθεση ANUGA των πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων θα τύχετε αναγνωρισιμότητας με ένα μικρό και αυτόνομο περίπτερο. Και όπως λέει ο λαός μας: «Το πρόβατο που ξεκόβει από το μαντρί το τρώει ο λύκος»!!! καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμμαχία