Δεν προκαλεί έκπληξη η στάση του συντηρητικού ιερατείου απαντά ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Ενάντιο το ΚΚΕ στην καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης

Ενάντια στην καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης τίθεται με ερώτησή του το ΚΚΕ θεωρώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει το όχημα για την χρήση ναρκωτικών.

Μια θέση που σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς τη στάση το ΚΚΕ σε σύγχρονα ζητήματα όπως στο σύμφωνο συμβίωσης και τη συμπόρευσή του με τις ΗΠΑ και τον Μεταξά στο θέμα των ναρκωτικών.

Όσοι στηρίζουν την νομιμοποίηση της κάνναβης αποσκοπούν σε οφέλη οικονομικά και πολιτικά τονίζει σε ανακοίνωσή η τομεακή επιτροπή και το τομεακό συμβούλιο του ΚΚΕ Ξάνθης επιτιθέμενο στους τρεις  βουλευτές οι οποίοι στηρίζουν το νομοσχέδιο για την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης. Στόχος όλης της προσπάθειας τονίζουν είναι να ενισχυθεί η κοινωνική ανοχή στη διάδοση των ναρκωτικών ουσιών σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, που μεγάλα τμήματα του λαού και της νεολαίας αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και κάλυψης των βασικών λαϊκών αναγκών καθώς πάντα η διάδοση των ναρκωτικών χρησιμοποιείται ως μέσο κοινωνικής καταστολής.

Δεν προκαλεί έκπληξη η στάση του συντηρητικού ιερατείου απαντά ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ένα συντηρητικό ιερατείο που αντιτίθεται σε κάθε τι πρωτοποριακό.

Να σημειώσουμε πως η Ιατρική χρήση της κάνναβης και οι αναπτυξιακές προοπτικές της είναι το θέμα ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Υγείας,  Δικαιοσύνης,  Οικονομίας Εργασίας, όπου ζητούν επίσπευση των διαδικασιών για την ιατρική χρήση, την ασφαλιστική κάλυψη, αλλά και την παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση σκευασμάτων κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς.