Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: Εμείς πρέπει να προτείνουμε τι είναι καλύτερο για την περιοχή και να το δώσουμε στην κεντρική κυβέρνηση

Στις 13-14 Νοεμβρίου έχει “κλειδώσει” η ημερομηνία για το αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας ΑΜΘ στο οποίο θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν κλείσει αυτή την ημερομηνία στην Κομοτηνή και έχουν ξεκινήσει επαφές με τους τοπικούς φορείς για την συνεννόηση που θα καταλήξει σε μια συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Κυβέρνηση και περιφέρεια εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το περιφερειακό συνέδριο το οποίο θα γίνει 13 και 14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή παρουσία του πρωθυπουργού ο οποίος μάλιστα θα προβεί και σε ανακοινώσεις.

Στόχος των συνεδρίων που γίνονται στις Περιφέρειες της χώρας είναι ο καθορισμός του παραγωγικού μοντέλου, στο οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη κάθε περιοχής, μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού στο επίπεδο της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Και εδώ βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα για όλους τους συμμετέχοντες αφού οι προτάσεις που θα κατατεθούν θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές, και να γνωρίζουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα της περιοχής προκειμένου να δώσει και θετικό πρόσημο.