Συνάντηση Αποστόλου με αλιείς Βιστωνίδας Κεραμωτής

Τη Βιστωνίδα επισκέφθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ο υπουργός αγορτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου όπου είχε συνάντηση με τα μέλη του συνεταιρισμού αλιέων. Ο κύριος Αποστόλου συζήτησε με τους αλιείς ζητήματα που αφορούν στον κλάδο ενώ οι ίδιοι δήλωσαν πως επιτέλους γίνονται δεκτά αιτήματα 50 χρόνων.

Με τους εκπροσώπους των αλιέων Βιστωνίδας και Κεραμωτής στις εγκαταστάσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας ο κ. Αποστόλου συναντήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου  παρουσία βουλευτών της Ξάνθης, της Ροδόπης και της Καβάλας και την υπηρεσιακή παράγοντα του τομέα της αλιείας εσωτερικών υδάτων, την ξανθιώτισσα Λίτσα Ψαλτοπούλου. Ο κύριος Αποστόλου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι επεδίωξε να διαπιστώσει δια ζώσης «όσα συζητάμε στην επιτροπή παραγωγής της Βουλής κι έχουν σχέση με την ρύθμιση θεμάτων αλιείας κι εκμετάλλευση της Βιστωνίδας λίμνης από τον Συνεταιρισμό».

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις «δυνατότητες δημιουργίας μιας μονάδας που όχι μόνο θα εκμεταλλεύεται τα ψάρια της λίμνης αλλά κυρίως θα έχει δυνατότητες μέσα από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας να δημιουργήσει τις υποδομές για να γίνει ένας βασικός σταθμός αλίευσης κι επεξεργασίας των ψαριών της περιοχής». Επ’ αυτού σχολίασε ότι υπάρχουν δυνατότητες το μεταποιημένο προϊόν να φτάσει στην παγκόσμια αγορά. Για τα ζητήματα και αιτήματα τελευταίες στιγμής που αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους των αλιέων για την βελτίωση του νομοσχεδίου, που θα ψηφιστεί την επομένη Πέμπτη και της προσθήκες που μπορούν να γίνουν, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι τα νομικοτεχνικού χαρακτήρα βελτίωσης θα προστεθούν στο νομοσχέδιο .

Γ. ΓΚΙΛΗΣ: «Αιτήματα 50 ετών γίνονται δεκτά για να τονωθεί η αλιεία»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού των Αλιέων Βιστωνίδας και παράλληλα εκπρόσωπος του Συνδέσμου Λιμνοθαλασσών, Γιώργος Γκίλης δήλωσε πως  αιτήματα που μετρούν 50 χρόνια επιτέλους ικανοποιούνται.

Ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής Σταύρος Αρβανιτάκης ευχαρίστησε με την σειρά του τον υπουργό για τις ρυθμίσεις, καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες στους αλιείς, στηρίζει τους ίδιους και τις οικογένειές τους και δημιουργεί προοπτικές στο επάγγελμα. «Τώρα πλέον μπορούμε να μπούμε σε προγράμματα και να σχεδιάσουμε την αναβάθμιση των προϊόντων μας και της ζωής μας» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Αρβανιτάκης.