Όχι στη λειτουργία λατομείου που επηρεάζει τη Σταυρούπολη είπε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

Σύσσωμο κατά της λειτουργίας λατομείου στα όρια του Δήμου Νέστου που ωστόσο επηρρεάζει τη Σταυρούπολη τάχθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης το οποίο μάλιστα προχώρησε και στην έκδοση ψηφίσματος.

Aναστάτωση προκαλεί στην περιοχή της Σταυρούπολης η αδειοδότηση λατομικής εγκατάστασης στα όρια του Δήμου Νέστου αλλά σε έκταση που είναι ουσιαστικά δίπλα στον οικισμό της Σταυρούπολης. Ένα λατομείο στους πρόποδες του όρους Λεκάνη, στη δυτική όχθη του Νέστου, θα διαταράξει  το τοπίο της πλέον δημοφιλούς και γνωστής περιοχής στην κοιλάδα του Νέστου και εγείρει περιβαλλοντικές ανησυχίες. Για το λόγο αυτό κάτοικοι και Δήμος αντιδρούν έντονα και ζητούν να ανασταλούν οι άδειες που δόθηκαν ενώ ο Δήμος Ξάνθης λίγο μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέδωσε και ανακοίνωση ψήφισμα.

Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι πως ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Δημοτών Μανώλης Φανουράκης όχι απλώς τάσσεται κατά της λειτουργίας λατομείου αλλά ζητά και ενεργή δράση για την αποτροπή της. Ένα θέμα πραγματικά σοβαρό ιδιαίτερα για μια περιοχή όπως η Σταυρούπολη που έχει απογυμνωθεί από δραστηριότητες και ανθρώπινο δυναμικό στην παραγωγική ηλικία. Μία τέτοια εξέλιξη θα δώσει το τελικό πλήγμα αφού το συγκριτικό της πλεονέκτημα που είναι η αξιοποίηση του φυσικού τους πλούτου ακυρώνεται.