Σωρεία αντιδράσεων και πολιτική αντιπαράθεση για τη θέση Μητσοτάκη για τις ανισότητες

Φωτιά πήραν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την θέση που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βελίδειο περί της διαιώνισης των ανισοτήτων αφού όπως σημείωσε η εξάλειψή τους αντιτίθεται στην ανθρώπινη φύση.

Από την πλευρά της βέβαια η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για μονταζιέρα ενώ η κυβερνητική πλευρά σημειώνει ότι δικαιολογούνται αυτοί που έφεραν την καταστροφή της χώρας αφού η πολιτική που εφάρμοσαν είναι κομμάτι της ιδεολογίας τους.

Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις σημειώνει ο κύριος Πατεράκης αναφερόμενος στην δήλωση Μητσοτάκη περί ανισοτήτων αφού όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τη στήριξη των αδυνάτων που αποτελεί ένα από τους κύριους πυλώνες της πολιτικής τους.

Απάντηση στον κύριο Πατεράκη ωστόσο δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ τονίζοντας πως η αποστροφή του λόγου του κυρίου Μητσοτάκη υπερτονίζει και την ιδεολογική διαφορά ανάμεσα στη νυν κυβέρνηση και μιας κυβέρνησης με νεοφιλελεύθερο στίγμα.

Ωστόσο η φράση του κυρίου Μητσοτάκη είναι σαφής ως προς το ιδεολογικό στίγμα που έδωσε στην ομιλία του στο Βελίδειο αφού κατά τον ίδιο  η εξάλειψή των ανισοτήτων αντιτίθεται όπως σημειώνει στην ανθρώπινη φύση αλλά και όπου επιχειρήθηκε οδήγησε όπως εκτιμά σε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην ομιλία του λοιπόν ο κύριος Μητσοτάκης δεν τάχθηκε υπέρ μιας κοινωνίας ίσων αλλά υπέρ μιας κοινωνίας αλληλεγγύης για τους αδύναμους πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό.