Μέσα από τα χεριά του έχασε ο δήμος ξανθής το κτίριο της ΕΑΠΑΞ στην Πυγμαλίωνος Χρηστίδη που το πήρε η τράπεζα

Ανίκανος τελικά να προασπίσει τα συμφέροντά του αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ο Δήμος Ξάνθης αφού έχασε μέσα από τα χέρια του ένα ακίνητο σημαντικής αξίας καθώς βγήκε σε πλειστηριασμό αφού δεν εξυπηρετούνταν το δάνειο με το οποίο αγοράστηκε.

Το ακίνητο είχε αγοράσει η ΕΑΠΑΞ με προσωπικό εγγυητή τον Θεολόγη Καλαϊτζή, η οποία ωστόσο εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται υπό εκκαθάριση, μια διαδικασία που δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αφού ο ένας μετά τον άλλον οι εκκαθαριστές σηκώνουν τα χέρια ψηλά ελλείψει οποιονδήποτε στοιχείων.

Μέσα από τα χέρια του έχασε κυριολεκτικά ο Δήμος Ξάνθης ένα ακίνητο μεγάλης αξίας το οποίο εκπλειστηριάστηκε για ένα κομμάτι ψωμί καθώς δεν εξυπηρετούνταν εδώ και πέντε χρόνια περίπου το δάνειο με το οποίο είχε αγοραστεί.

Βέβαια η ΕΑΠΑΞ είναι μια ανώνυμη εταιρεία ωστόσο ο δήμος είναι ο μεγαλομέτοχος ο οποίος μάλιστα την διαχειρίστηκε με τους γνωστούς τρόπους φθάνοντάς την στο σημείο της εκκαθάρισης. Μια διαδικασία που μένει ακόμη ανοιχτή αφού όλοι οι εκκαθαριστές που ορίστηκαν την εγκατέλειψαν καθώς όλα τα στοιχεία έχουν εξαφανιστεί ενώ την δύσκολη δουλειά ανέλαβε τελικά ο κύριος Μπρατίδης μετά τον διορισμό του από το εφετείο Κομοτηνής, ο οποίος μάλιστα με δικά του έξοδα προσπάθησε να διακόψει την διαδικασία του πλειστηριασμού χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

Αξίζει εδώ να επισημάνουμε ότι ενώ το κτίριο αγοράστηκε στην τιμή των 265.000 ευρώ τελικά εκπλειστηριάστηκε στις 160.000 αφού σύμφωνα με την έκθεση της εκτιμήτριας η αξία του έπεσε καθώς εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του με αποτέλεσμα το κόστος αναπαλαίωσής του να είναι πολλαπλό της αξίας του. Έτσι λοιπόν η αδράνεια του δήμου και η αδιαφορία τελικά για τον πολιτιστικό πλούτο αυτής της πόλης παρέδωσε στα χέρια της τράπεζας ένα κτίριο που αποτελεί σημείο αναφοράς για την αρχιτεκτονική του και μάλιστα έναντι πινακίου φακής.