Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο κέντρο ατόμων με αναπηρία Ξάνθης

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. Τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος  ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο έργο τους.

Με την παρουσία  επισήμων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη  Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης. Ο ποιμενάρχης μας παρότρυνε  τους γονείς να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους ενώ τόνισε ότι η τοπική Εκκλησία και ο ίδιος θα είναι αρωγοί σε κάθε τους προσπάθεια.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου, ο  οποίος δήλωσε υπερήφανος που εδώ και  δυο χρόνια η δομή έγινε δημόσια με αποτέλεσμα να υπάρχει αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το Κέντρο  ΑΜΕΑ Ξάνθης ενώ ευχαρίστησε δημόσια εκπαιδευτικούς και γονείς που στηρίζουν την όλη προσπάθεια με όλες τις  δυνάμεις τους.

Πρόεδρος κέντρου κοινωνικής πρόνοιας ΑΜΘ κ. Σ. Σωτηριάδης : Φιλοσοφία μας ο σωστός σχεδιασμός και η στήριξη της πολιτείας

Εντωμεταξύ  ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ κ. Σωτήρης Σωτηριάδης, τόνισε ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει βήματα προόδου ενώ πολλές φορές έγινε αγώνας για τα αυτονόητα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη  δομών όπως το Κέντρο ΑΜΕΑ Ξάνθης  διότι η προώθηση της αξιοπρεπούς διαβίωσης, της εκπαίδευσης, της αυτονομίας, της επαγγελματικής αποκατάστασης και της κοινωνικής ένταξης είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου με όποια ιδιαιτερότητα και αν έχει.