Την απόδοση ευθυνών ζητά ο βουλευτής Ροδόπης Α. Καραγιουσουφ για την πτώση της γέφυρας του Πολύανθου

Την απόδοση ευθυνών ζητά ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ αναφορικά με την πτώση της γέφυρας του Πολυάνθου που ευτυχώς δεν στοίχισε τη ζωή συμπολιτών.

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής από την πτώση της γέφυρας του ΠΟλυάνθου αντικρίζοντας την εικόνα της καταστροφής και διερωτώμενοι τι θα γίνει με την μετακίνηση των κατοίκων. Στο μεταξύ την απόδοση ευθυνών ζητά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ κατεύθυνση στην οποία στρέφονται και οι φορείς της Ροδόπης.

Στο μεταξύ σύσκεψη έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές του νομού, ο Στρατός, η Αστυνομία, η ΠΥ, εκπρόσωποι από την Δ/νση Δασών και τον ΟΣΕ. Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη, συστήνεται από τον ΤΕΕ Θράκης μια ομάδα εργασίας, η οποία θα αναλάβει να κάνει πραγματογνωμοσύνη, για τα αίτια της πτώσης της γέφυρας. Η Τεχνική υπηρεσία θα συντάξει μια έκθεση για το γεγονός, το ιστορικό και τις εργασίες συντήρησης που έγιναν στη νέα γέφυρα.

Τρίτον ζητήθηκε από τις 5 δ/νσεις της Περιφέρειας να ελεγχθούν όλες οι υπάρχουσες γέφυρες στην ΑΜ-Θ και μέσω ΠΕΠ να καταρτισθεί ένα μητρώο για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για την ασφάλεια των πολιτών. Από το ρεπορτάζ προκύπτει πάντως πως οι Μηχανικοί που επισκέφθηκαν το σημείο, όταν έστειλε έγγραφο ο Δήμος Ιάσμου, για τα κενά που παρουσίασε η γέφυρα, προέβησαν σε κάλυψη των κενών και όχι επισταμένο έλεγχο των θεμελίων της γέφυρας. Τέλος η Τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, θα αναλάβει να εκτιμήσει την στατική επάρκεια της παλιάς γέφυρας, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία για τα επιβατικά αυτοκίνητα και τους πεζού ενώ θα εξακολουθήσει να απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων.