Απίστευτο κέφι και διασκέδαση στο στέκι του συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης

Αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Ο λόγος για το στέκι του συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ξάνθης όπου κάθε βράδυ παρατηρείται το αδιαχώρητο. Και δικαίως ίσως αφού μουσική και παραδοσιακή κουζίνα μας μεταφέρουν έστω νοερά στις αλησμόνητες πατρίδες.

Είναι ένα από τα πιο γνωστά στέκια. Το στέκι του συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ξάνθης που επί σειρά ετών επιμένει να επενδύει στην παράδοση και στον πολιτισμό στα χνάρια των προγόνων που άφησαν πίσω τους τις Αλησμόνητες πατρίδες.

Το ούτι, το κανονάκι, το βιολί είναι τα κατεξοχήν παραδοσιακά όργανα που με τον ήχο τους μεταφέρουν τη λύπη και τη χαρά άλλοτε βυθίζοντας στη θλίψη όσους τα ακούν και άλλοτε κάνοντας τα πόδια να βγάλουν φτερά και την ψυχή να φτερουγίσει πέρα στα χώματα που οι παππούδες άφησαν πίσω.

Μοναδικές βραδιές που αποζημιώνουν σίγουρα όσους επιλέγουν το στέκι των Μικρασιατών αυτή την περίοδο αφού ο χορός και η διασκέδαση συνυφασμένα με την παραδοσιακή κουζίνα και την άψογη εξυπηρέτηση δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό για να αποχαιρετίσουν με τον πιο όμορφο τρόπο το καλοκαίρι που ήδη φεύγει.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7nH1EfYKa8g