Φωτιά και στην παραλία Μαγγάνων το απόγευμα της τρίτης, αναζωπύρωση το πρωί της τέταρτης

Νέα πυρκαγιά, αυτή την φορά στην παραλιακή ζώνη των Μαγγάνων ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης χωρίς πάντως να απειλήσει περιουσίες ή ανθρώπινες ζωές. Χρειάστηκαν πάντως οι ολονύκτιες προσπάθειες του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης για να την θέσουν τελικά υπό έλεγχο το πρωί και να την κατασβέσουν.

Περίπου πενήντα στρέμματα καλαμιές έκαψε τελικά η πυρκαγιά που είχαμε αυτή την φορά στα Μάγγανα και την παραλιακή τους ζώνη, κινητοποιώντας συνολικά δύο οχήματα και επτά πυροσβέστες για την κατάσβεσή της. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μάλιστα η δήλωση στο Κανάλι 6 του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Γιώργου Ρούτσια, ο οποίος δεν θεωρεί τυχαία την εκδήλωση της πυρκαγιάς, αφήνοντας υπόνοιες για εμπρησμό.

Μία κατάσταση κυριολεκτικά παιχνιδιού με την φωτιά κάποιων οι οποίοι φαίνεται αρέσκονται να πυρπολούν εκτάσεις με καλαμιές στην παραλιακή ζώνη του νομού μας κυρίως αλλά όχι μόνο, μακριά βέβαια συνήθως από κατοικημένες περιοχές αλλά προκαλώντας συχνά αναστάτωση στην τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.