Άδεια για εκσκαφή  που θα φέρει στην επιφάνεια τον πολυπόθητο θησαυρό ζήτησαν πολίτες από το δήμο Αλεξανδρούπολης

Τις ελπίδες τους στην ανεύρεση θησαυρού εναποθέτουν από ότι αποδεικνύεται κάποιοι πολίτες σύμφωνα τουλάχιστον με αίτηση για δύο άδειες εκσκαφής που ζητήθηκαν από το δήμο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να φέρουν στην επιφάνεια όσα κρύβει η γη.

Άλλοι ψάχνουν νύχτα στα βουνά και άλλοι έχοντας προφανώς πληροφορίες για μεγαλύτερα λάφυρα αναζητούν νόμιμα τον κρυμμένο θησαυρό. Αυτό αποδεικνύεται από την άδεια εκσκαφής που ζήτησαν από το δήμο Αλεξανδρούπολης εννέα πολίτες για δύο σημεία που κρύβουν στα σπλάχνα τους το πολυπόθητο θησαυρό στο νομό Έβρου.

Γνωστό είναι βέβαια πως οι πολίτες που αναζητούν λίρες ή άλλου είδους θησαυρούς είναι αρκετοί η πλειονότητα των οποίων ωστόσο κινείται στα κρυφά οργώνοντας βουνά και λαγκάδια με χάρτες και μηχανήματα ελπίζοντας πως κάποια στιγμή η θεά τύχη θα τους ευνοήσει και θα δείξει το σημείο που κρύβονται τα πολυπόθητα λάφυρα. Αρκεί βέβαια να μην είναι παγιδευμένα αφού οι μύθοι και οι υπερβολές συνοδεύουν αυτού του είδους τις αναζητήσεις δημιουργώντας ένα μυστήριο γύρω από την κάθε αναζήτηση.