Αντίδραση του Λοΐζου Σερραίου στις δηλώσεις Ζαγναφέρη που έκανε λόγο για φήμες εμπρησμού από κυνηγούς

Μέχρι το βράδυ συνέχισαν να επιχειρούν τελικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Βιστωνίδα αφού η φωτιά αναζωπυρώθηκε μετά το μεσημέρι. Πάντως την αντίδραση του προέδρου του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης προκάλεσε η δήλωση του κυρίου Ζαγναφέρη σύμφωνα με την οποία για τις φωτιές σε Βιστωνίδα και Φωνή της Αμερικής ίσως να ευθύνονται κυνηγοί.

Παρότι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης η φωτιά στην όχθη της Βιστωνίδας είχε περιοριστεί, δεν τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Η φωτιά αναζοπυρώθηκε μετά το μεσημέρι και έτσι τα εναέρια όσο και το επίγεια πυροσβεστικά μέσα, με τη συνδρομή του στρατού και των Δήμων της γύρω περιοχής, συνέχισαν να επιχειρούν μέχρι το βράδυ. Οι καπνοί συνεχίστηκαν για άλλη μια μέρα αλλά, παρά τις δυσκολίες, τελικά κατασβέστηκε η πυρκαγιά που απασχόλησε τη Ροδόπη και την Ξάνθη για δύο μέρες. Στο μεταξύ μιλώντας την Πέμπτη στο Κανάλι 6 ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης έκανε λόγο για πιθανόν εμπρησμό για τον οποίο ίσως ευθύνονται κυνηγοί.

Δήλωση που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του κυνηγετικού συλλόγου Ξάνθης κυρίου Λοϊζου Σερραίου. Το ευτυχές βέβαια είναι πως τελικά η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να καταστρέψει περιουσίες και να απειλήσει ζωές πλην βέβαια των ανθρώπων που επιχειρούσαν στην περιοχή. Όσο για τις φήμες και τις σοβαρές καταγγελίες περί εμπρησμών αυτές θα τις διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές