Σεμινάρια από τον κυνηγητικό σύλλογο Ξάνθης και σε αυτή την κυνηγητική περίοδο

Στις 20 Αυγούστου ξεκίνησε για φέτος η κυνηγετική σεζόν αν και η ανομβρία αποτελεί τροχοπέδη στην εξεύρεση θηραμάτων για τους χιλιάδες κυνηγούς που αποφάσισαν για μία ακόμη χρονιά να εξασκήσουν το αγαπημένο τους σπορ.

Σεμινάρια σε νέους κυνηγούς πραγματοποιεί ο κυνηγετικός σύλλογος Ξάνθης κάθε Τετάρτη απόγευμα για την ενημέρωση και την επιμόρφωσή τους στο πλαίσιο της νέας κυνηγετικής σεζόν που ξεκίνησε ήδη. Μία πρωτοβουλία που διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια προωθώντας την άμιλλα και των αλληλοσεβασμό των κυνηγών – μελών και μη του συλλόγου.

Η πρωτοτυπία πάντως στην φετινή κυνηγετική σεζόν είναι η εφαρμογή της ανακύκλωσης… φυσιγγίων, μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το αρμόδιο υπουργείο που ξεκινά φέτος πιλοτικά και αναμένεται να γίνει υποχρεωτική από την επόμενη χρονιά.

Τόσο πάντως τα σεμινάρια όσο και η εφαρμογή της ανακύκλωσης φυσιγγίων είναι προσπάθειες που γίνονται προς την σωστή κατεύθυνση, αυτή δηλαδή του εκσυγχρονισμού του προσώπου του κυνηγιού ώστε το σπορ αυτό να συνεχίσει να εξασκείται με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στο φυσικό μας περιβάλλον.