Μετά από τέσσερα χρόνια επαναλειτουργεί το τμήμα κομμωτικής στο ΕΠΑΛ Ξάνθης

Διέξοδο σε δεκάδες μαθητές θα δώσει φέτος το τμήμα κομμωτικής που θα επαναλειτουργήσει μετά από χρόνια στο ΕΠΑΛ Ξάνθης ενώ ανάμεσα σε έξι νέες ειδικότητες θα μπορούν να επιλέξουν οι σπουδαστές του ΙΕΚ.

Μετά από  τη  συνεργασία με το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη και τις προσπάθειες των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών του 2ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Ξάνθης για την επαναλειτουργία του τμήματος Κομμωτικής. Το τμήμα  Κομμωτικής είχε σταματήσει να λειτουργεί  από το 2013, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ   έθεσε εν μία νυκτί σε διαθεσιμότητα , μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, και τους εκπαιδευτικούς  της Κομμωτικής.

Αυτή η απόφαση έθεσε σε αχρηστία ένα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο, που ήδη υπήρχε στο ΕΠΑΛ Ξάνθης, ενώ υποχρέωσε σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία δεκάδες μαθητών, οι οποίοι έπρεπε να μετακινηθούν σε όμορους νομούς , όπου λειτουργούσαν αντίστοιχα τμήματα , με ό,τι συνεπάγεται αυτό οικονομικά για τις οικογένειες  αλλά και για τους ανήλικους μαθητές. Στο μεταξύ έξι νέες ειδικότητες ξεκινούν φέτος στο δημόσιο ΙΕΚ Ξάνθης και ειδικότερα Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας Τεχνικός Αισθητικής τέχνης & Μακιγιάζ Τεχνικός Κομμωτικής τέχνης Βοηθός Φυσικοθεραπείας Βοηθός νοσηλευτικής τραυματολογίας.